Naplemente Gelkával a 360 Bárban – Sunset Session vol.1

A naplementék a 360 Barban legendásak. Itt az idő, hogy Budapest leginkább naplementékre szakosodott párosa, Gelka (Café del Mar) megmutassa, milyen soundtrack hozza ki a legtöbbet az utolsó sugarakból. Augusztus 5-én dőljünk hátra nyugodtan, és a lenyűgöző panoráma mellé fogyasszuk a legfrissebb downtempo import árut a Gelkától, akik tavaly a Mixcloud egyik leghallgatottabb mixét produkálták az egész világon.

Olyan kiadók megjelenésein szerepelt már a páros, mint az Om Records, a Ministry of Sound, a Stereo Delux, a Wax On Records vagy a Warp. A legendás Café del Mar albumok egyik fő beszállítói, így – nyugodt szívvel mondhatjuk – az egész világon ismerős a hozzáértők és downtempo rajongók számára.

A legújabb “Million Nights” EP még mindig friss. Legyél az elsők között, akik belefülelhetnek az R&S Records színeiben játszó Synkro Gelkának készített remixébe, ami az angol énekesnővel, Phoenix Pearle-lel közös dal légies ambient átirata. Nem beszélve azokról az új zenékről, amik csak augusztusban fognak megjelenni.

“Még mindig az a cél, hogy a végeredmény egy önálló felvétellé, egy kerek egésszé álljon össze, és azt hiszem, fokozatosan közeledünk a célhoz. Igyekszünk produceri szemmel hozzáállni a feladathoz, nem csak az a lényeg, hogy az átmenetek jók legyenek, hanem közben át is dolgozzuk és szétollózzuk a számokat. Kivágunk belőlük kisebb-nagyobb darabokat, zenei és ritmusmintákat, és ezeket használjuk fel díszítő elemekként. Éneket is többször használunk fel, ezek talán valahol a remix és a mash-up között helyezkednek el” – mondja Kürti Csaba a Gelka különleges módszerről.