Idén is Szabihíd!

Idén is Szabihíd! Kiveszi éves megérdemelt nyári szabadságát a főváros kultikus hídja a Szabadság híd, és a dolgos-szorgos hétköznapok fáradalmait minél nagyobb társaságban kívánja kipihenni.

A Fővárosi Önkormányzat támogatja azt a budapesti civil kezdeményezést, amely szerint a Szabadság híd idén is váljék hivatalos közterületből, valóban közös területté, vagyis legyen a híd mindenkié. Négy hétvégén a fővárosiak birtokba vehetik a hidat, ami így már nem csupán impozáns szerkezetével, de egyedi élményekkel és emlékekkel is összeköti majd a Duna két partját és az ott élőket.

Június és augusztus 2-2 hétvégéjén – június 17-18., június 24-25., augusztus 5-6., augusztus 12-13. – válik szabaddá a híd mindenki számára és alakul át különleges élettérré.

Június 17-én délelőtt budapesti általános és középiskolák állnak majd kötélnek, hogy a Budapest Kötélhúzó Bajnokságon mérjék össze erejüket. A diákokon kívül a szervezők egyéni résztvevők jelentkezését is várják. A nyertesek sportszerutalvány díjazásban részesülnek.

Június 24-én a budapesti Egyetemek Kötélhúzó Bajnokságát rendezik meg. Ezen a szombaton négy felsőoktatási intézmény hallgatói mérkőznek meg egymással. A Budapest Corvinus Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Testnevelési Egyetem hallgatói küzdenek majd. Az első helyezett csapat tagjai egy erre az alkalomra készült kupát vehetnek át.

A további időszakokban a Város és Folyó Egyesület (Valyo) koordinálása alatt önszerveződő, közösségi térré alakul át a Szabadság híd.

(Photocredit: Süveg Áron)