Gastro Design Award 2017

Már lehet nevezni a Gastro Design Award 2017-re. A második alkalommal meghirdetett versenyen hazai szállodák, éttermek, kávéházak, bárok, bisztrók, sörözők, csárdák valamint szállodák kisebb-nagyobb vendéglátóegységei vehetnek részt. A pályázatokról nemzetközi zsűri dönt, a zsűrielnök Varró Zoltán, világhírű designer, belsőépítész.

A Gastro Design Award célja, hogy felhívja a figyelmet az éttermi és a szállodai vendéglátás arculatának, megjelenésének fontosságára, a vendéglátó ipari kommunikációban alkalmazott vizuális, design és belsőépítészeti elemek minőségének kiemelt szerepére, és arra, hogy a vendégoldal területéről mennyire fontos és meghatározó az adott vendéglátóegység megjelenése.

Eredetiség, kreativitás, érthetőség, átláthatóság, a kivitelezés minősége, a pályázati munka esztétikai és funkcionális minőségének összhangja – ezek a verseny főbb szempontjai. A versenykiírók két fő kategóriában várják a nevezéseket: Gastro és Szálloda témában. Ezeken belül alkategóriákat jelöltek ki a belsőépítészet és a design területén, idén először pedig a Terv-Concept kategória indításával lehetőséget adnak fiatal, pályakezdő tervezőknek, belső építészeknek, designereknek, hogy bemutatkozzanak munkáikkal a nemzetközi és hazai zsűrinek, egyúttal megismertessék a nevüket, első munkáikat, stílusukat.

A pályázati időszak június 30-ig tart, részletes információ és versenykiírás a www.gastrodesignaward.hu honlapon.

A zsűri tagjai:

Adele Gutman, USA, New York, Library Hotel Collection, Vice President
Monica Ortiz, Mexikó, Rosewood Mayakoba Resort, Director
David Mulin, Franciaország, St. Reggis Hotel Punta Mita, F ß B Director
Kassitzky Attila, MTÜ, kommunikációs igazgató
Katusák Péter, Dubaj, W Hotel Dubai, General Manager
Martinkó József, Octogon építészeti magazin, vezető szerkesztő
Pásztor Erika Katalina, epiteszforum.hu, főszerkesztő
Bakody Katalin, magyarországi JAB Csoport, igazgató
Ács Erzsébet, Lakberendezők Országos Szövetsége, elnök
Krémer Julianna, PPH Média, művészeti vezető
Szigeti Péter, PPH Media, tartalomfejlesztési vezető
Vágó Ágnes, Vendég & Hotel, felelős szerkesztő