Elindult az adidas Runners Budapest

Többek között Berlin, Barcelona, Mexikóváros és London után a nemzetközileg már ismert adidas futóközösség most Budapestre is megérkezett. A napokban indult útjára az adidas Runners Budapest, egy mindenki számára nyitott futóklub, melyben elkötelezett edzők és egy, az egészet összefogó csapatkapitány gondoskodik arról, hogy mindenki megtalálja a számításait.

Az adidas Runners Budapest futóklub célja, hogy közösséget nyújtson azoknak, akiknek a futás nem csupán hobbi, de élmény is egyben, melyet szívesen űznek a lehető legprofesszionálisabb alapokon. A futóközösség edzői és csapatkapitánya is ezen célokat képviselik. Kiss Áron és Darabos Balázs neve is jól cseng a hazai sportvilágban. Az adidas Runners Budapest két edzője civilben erőnléti edzőként dolgozik, mindketten foglalkoznak hobbisportolókkal és profikkal egyaránt. Ebből következően olyan edzéstervek, programok kidolgozása a specialitásuk, melyekből mindenki a lehető legtöbbet profitálhat, legyen bármilyen szinten is.

A csapatkapitány, Debreczeni Dóra feladata, hogy az egész közösséget összefogja. Természetesen, akárcsak az edzők, ő is a futás elkötelezett rajongója. „Háromszoros ifjúsági válogatott díjugrató voltam, versenyszerűen úsztam, később modellként jártam körbe a világot, ami ugyanazt a kitartást követelte meg tőlem, mint a sport. Kisfiam születése óta megértettem, hogy milyen fontos a saját utamon járni teljes szívvel, és ez hozott vissza a sporthoz és a futáshoz” – meséli Dóra, aki azóta elvégzett egy életmód és táplálkozási tanácsadói tanfolyamot is, így sporttáplálkozási tanácsokkal is tud szolgálni a fu tóklub tagjainak.

 

Az adidas Runners Budapest már meg is tartotta első közös edzését, melyről az összefoglaló melyről videó is készült.

Az esemény házigazdája Szabó Zsófi volt, aki maga is nagyon szeret futni Gyémánt nevű kutyájával, de részt vett a futáson az énekesnő Nagy Adri, Molnár Nini táskatervező, Kazi Tamás középtávfutó, a levezető pingpongozásra pedig beállt Debreczeni Zita is. Az első közösségi futáson a résztvevők ügyeségi versenyen is összemérték erejüket, h&aac ute;rom csapatra osztva küzdöttek.  A futóklub közösségi futásai június közepétől indulnak és hamarosan önálló központot is kap majd a klub.

„Budapest a világ legnagyobb városaihoz csatlakozott az adidas Runners Budapest megnyitásával. A futás közösség kovácsoló ereje hatalmas, ahogy azt a több tízezres versenyeken is láthatjuk, de a kisebb elkötelezett közösségek adják annak a tömegnek is a magját. Ez a futóklub az egészségtudatos, futást szerető emberek gyűjtőhelye, legyenek akár lelkes amatőrök, akik esetleg csak most döntöttek az életmódváltás mellett, vagy harcedzett profik, akiknek a város egy valódi versenypálya. Itt mindenki megtalálja a számításait és profi szakmai csapat segítségével válhat jobbá, amellett, hogy kikapcsolódik.” – foglalta össze az adidas Runners Budapest esszenciáját Végső Péter, az adidas brand marketing menedzsere.