37. Budapesti Tavaszi Fesztivál a Bálna Budapestben

Vittorio Storaro, John Malkovich, Goran Bregovic, Daniele Gatti, Georg Baselitz, Pumeza Matshikiza, Gyenyisz Macujev, a Komische Oper Berlin – világsztárok és a hazai művészeti szcéna legjobbjai, legendás műalkotások, különleges együttműködések, lenyűgöző új produkciók, bemutatók és számtalan izgalmas, köztéri esemény a 37. Budapesti Tavaszi Fesztivál gazdag programkínálatában. Március 31. és április 23. között több mint 120 program várja az érdeklődőket a főváros legjelentősebb tavaszi eseménysorozatán. A kulturális tavasz 2017-ben is a Budapesti Tavaszi Fesztivállal kezdődik. A BTF egyik fontos helyszíne a Bálna Budapest.

CORSET A divat dualizmusa, avagy a dualizmus divatja: április 1-2.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál egyik centrális témája a 150 éve megkötött kiegyezés, illetve az azt követő dualizmus időszaka. Ennek szellemében a BTF divatpályázatot írt ki, mely arra keresi a választ, hogy egy korhű elemekkel díszített fast fashion öltözék miként lehet egyszerre mai és hordozhatja magán a dualizmus korának stílusjegyeit is. Az elkészült pályaművekből nagyszabású fashion show-t láthatnak az érdeklődők a Bálna Budapest rendezvénytermében. A show-n a zsűri által kiválasztott 30 legjobb pályamű bemutatására nyílik lehetőség.
További információk az eseményről itt!

corset_bálna btf

XX_&_Fragments A Frenák Pál Társulat előadása: április 4., 20.00

A Bálna speciális, rendhagyó térformáját figyelembe véve és Hemingway örök igazságokat megfogalmazó novellájától, Az öreg halász és a tengertől is inspirálódva a felkért fiatal művészek egyéni megközelítésben igyekeznek felszínre segíteni az emberi lélek alkotó, kitörni vágyó energiáit. Fiatal koreográfusok kapnak lehetőséget arra, hogy az adott szcenikai rendszerben és adott térformában a „fragmentumok”, az alkotóelemek egy részét elkészítsék. Ekként szeretne Frenák Pál – aki az est során előadóművészként is a közönség elé áll – teret biztosítani az új generáció elképzeléseinek.
Az eseményről további információ itt!

btf2017_1frenak_650_bálna_btf

Gonne Choi koncertje: április 7., 20.00

A dél-koreai énekes, gitáros és dalszerző, Gonne Choi érzékeny és finom megfigyeléseken alapuló költői és zenei világát egy rendkívül személyes univerzum tárgyaival népesíti be. Zenei tanulmányainak kezdetén kettős hatás érte. Egy tradicionális, citerához hasonló felépítésű koreai hangszeren (gaya-geum/kajagum) tanult játszani, énekesként pedig csatlakozott egy iskolai hard rock csapathoz. A különböző zenei kifejezésformák iránti érdeklődése a mai napig jellemzi.
További részletek itt!

gonnechoi_btf_bálna_hellotrend

Coreyah: április 8., 20.00

A közelmúltban a Koreai Népzenei Díjat elnyerő Coreyah az év legjobb jazz-crossover albuma díjért is versengett. A tradicionális népi hangszereken és modern instrumentumokon játszó zenészekből álló együttes 2010-ben mutatkozott be. A csapat élő koreai zenét ad elő, olyan muzsikát, amely természetes módon integrálja és asszimilálja egyetlen stílus keretei között a hagyományos koreai zenét, a nyugati rockot, a balkáni folklórt vagy bármilyen más régió zenei örökségét.
További részletek a műsorról itt!

coreyah-koncert-btf-2017-original-90624_bálna_hellotrend

Koreai Kulturális Napok: április 7-9.

Mi határozza meg a koreai emberek mindennapjait? Mi jellemzi a koreai észjárást? Melyek a legjellegzetesebb koreai ételek, és baráti körben mivel csapják agyon az időt? Sok egyéb mellett ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk a Koreai Kulturális Nap programjait járva. A koreai konyha Magyarországon is egyre inkább ismert ízei is  várják a kísérletezni vágyókat. A két alkalommal is megtekinthető Sim Cheong című előadás egy apa és lánya történetét meséli el, és olyan jellegzetes elemekkel is megismerteti az előadásba bevont közönséget, mint a Kardtánc és a Béke tánca, miközben az énekes elbeszélését 30 fős társulat, élő zene és pazar vizualitású környezet teszi magával ragadó élménnyé.
További információk a programról itt!

koreaikultura_btf_bálna_hellotrend