Fenntartható Design, a fejlődés nyomában – Design Week Budapest 

Az idei Design Week Budapest keretein belül valósul meg a Fenntartható design, a fejlődésnyomában című, a fenntarthatóság iránt érzékeny hazai divat- és formatervezők munkáit bemutató esemény. A kiállítással, szakmai kerekasztal-beszélgetéssel és workshoppal tűzdelt programnak a GRAP (Gregersen Art Point) ad helyet október 12-15 közt.

A rendezvény különlegessége, hogy először kerülnek egy térbe azon hazai tervezők alkotásai, akik kiemelkedően fontosnak tartják, hogy szembenézzenek a jelen és a jövő környezeti, gazdasági és társadalmi kihívásaival és a fenntartható fejlődés koncepciójába illeszkedve hívják életre alkotásaikat. A többfókuszú programpontok célja, hogy megismertesse a közönséggel a fenntartható fejlődést célzó, hazai kortárs designerek kiemelt munkáit és árnyalja az ökodivathoz kapcsolódó problémaköröket, elsősorban az üzleti, gazdasági aspektusokra fókuszálva.

Veszprémi-Gabriella

A kiállítás divatszekciójában helyet kapnak Veszprémi Gabi, Vetlényi Alma, RePityke, az Ursuslupus, Botanica, Rikov, Zsigmond Dóri és a Ness cipő kreációi, a formatervezők közül pedig többek közt Temesi Apol, Szalai Veronika, Bergovecz László, Tovaj Rozina, Farkas Papp Éva munkái válnak láthatóvá.

kerekasztal-beszélgetés a fenntartható design alapkérdésein túl marketing és üzleti oldalról közelíti meg a kérdéskört Szentesi Réka divatszociológussal, Majoros Zita és Veszprémi Gabriella divattervezőkkel, Mengyán Eszter bloggerel, Korn Anita televíziós főszerkesztő és designmenedzserrel, valamint Schubauer Krisztinával, a futureways.hu alapítójával.

 

A kiállítás keretei között megvalósuló Ökozsák Blockprinting workshop a kreatív ökotervezés munkamódszerébe és a “zero waste” életmód kialakításába nyújt betekintést az érdeklődőknek.

A program megnyitójára október 12-én, 18:00 órától kerül sor. A program médiatámogatója és kreatív partnere a REBELMEDIA.

Helyszín: GRAP Gregersen Art Point, 1093 Budapest, Lónyay u. 31.

Időpont: október 12-15.

Megnyitó: 2017. október 12, 18:00

Látogatható: 2017. október 13-15-ig, 0-24