Highlights of Hungary – Díjazták 2015 legjobb projektjeit

Teltházas díjátadó gálával zárult szerda este a Toldi Klubban a kreatív szektor értékmenedzsmentjével foglalkozó Super Channel által immár harmadik alkalommal megrendezett Highlights of Hungary. A kurátorok által kiválasztott ötvenhárom jelöltből került ki az a tíz közönségdíjas, akikre a szavazási időszak alatt több mint tízezren voksoltak. A Forbes, az Instyle, valamint Budapest Főváros Önkormányzata és a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. jóvoltából három különdíj is átadásra került.

Az idei győzteseket látva nyilvánvaló, hogy egyre népszerűbbek azok a kezdeményezések, amelyek kimozdítanak minket az online világból, és valódi, kézzelfogható élményekkel gazdagítanak bennünket. –   mondta el Remete Tibor, a Super Channel kreatív igazgatója, a Highlights of Hungary ötletgazdája.

2015 legkreatívabb projektje az EggMap lett. Nézzétek meg a listát.

10. Kreinbacher Birtok
Egyre menőbb magyar gasztronómia és dizájn ideális kombinációja: a somlói borászat legfinomabb borait közép-európai szinten is egyedülálló környezetben lehet elfogyasztani.

Kreinbacher Birtok

9. Maacraft
A különleges alkotóműhelyben dizájnerek és autista fiatalok együtt hoznak létre rendkívül magas színvonalú termékeket, így bizonyítva azt, hogy az autizmussal élőkben rejlő kreativitást igenis ki lehet aknázni.

8. Hajnali láz
A szülei megrázó szerelmi történetéből az év egyik legsikeresebb regényét író, majd pedig filmet készítő Gárdos Péter munkája.

7. Bánkitó Fesztivál
A tökéletes bizonyíték arra, hogy egy minden ízében kulturális nyári fesztivál megszervezéséhez nincsen szükség százmilliókra.

BÁNKI TÓ

6. Autizmusbarát Kakaókoncert
Egy különleges zenei kezdeményezés, a Művészetek Palotájában életre hívott koncert, amely mind zenei felhozatalában, mind megvalósításában úgy lett kialakítva, hogy az autista gyermekek, testvéreik és szüleik egyaránt jól érezhessék magukat.

5. Midnight Music
A Budapesti Fesztiválzenekarhoz és Fischer Ivánhoz fűződik: az éjfél előtt fél órával kezdődő komolyzenei koncertsorozat célja, hogy a klasszikus zenét kimozdítsa megszokott környezetéből és közelebb hozza a fiatalokhoz.

4. Kéktúra pecsételődobozok
Magyarország legnépszerűbb turistaútvonalán a Magyar Természetjáró Szövetség munkatársai állítottak fel, lehetőséget adva az egyedi pecsétek begyűjtésére a természetet szeretők számára.

3. A nagy DIY könyv
2015 egyik legszebb nyomtatott könyve, de a Do It Yourself mozgalom hazai bibliája is, amelyben 21 hazai blogger lakberendezéssel kapcsolatos ötletei találhatóak

A nagy DIY könyv

2. MagikMe
Az innovatív és társadalomtudatos dizájn remek példája. A Pillangó nevű libikókát mozgássérült gyerekek is tudják használni, a szülők által létrehozott projektet pedig már az UNICEF is felkarolta.

1.EggMap
Sátor Dénes és Sátor Tamás közös munkája egy olyan városi térkép, amely a digitális megoldásokkal szemben offline megoldást kínál, ám szó szerint tenyérnyi helyen is elfér, és az időjárás minden viszontagságának képes ellenállni.

eggmap

Az InStyle magazin különdíját Szűcs Péter főszerkesztő adta át az autizmussal élők különleges gondolkodásmódjára a divat eszközeivel reflektáló Perceptual Thinkers projektnek, a Forbes magazin különdíját pedig a szakmai újrakezdés lehetőségét biztosító 45+ Vállalkozói Program kapta Bayer Bencétől a Forbes magazin marketing vezetőjétől.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes asszony, a Highlights of Hungary fővédnöke adta át Budapest Főváros Önkormányzata által támogatott, a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. által meghirdetett Budapest a fiatal tehetségekért program különdíját a középiskolásoknak életúttanácsokkal szolgáló Így Dolgozunk Mi projektnek.