Ma is sokszínű program várja a Design Hét Budapest látogatóit

Az idén 40 éves Magyar Formatervezési Díj és a Design Management Díj ünnepélyes átadásával megkezdődött a 2019-es Design Hét Budapest. Tizenhatodik alkalommal várja a fesztivál az érdeklődőket, és a vidéki társrendezvényekkel együtt összesen több mint 250 programot kínál. Ma két programot ajánlunk figyelmetekbe.

A GLAMOUR beszélgetésére is várják ma (10.08.) 18 órától az érdeklődőket a Lumen Kávézóba (1085, Horányszky utca 5.). A magazin a kezdetektől, 2004 óta jelöli a zöld, környezettudatos termékeket oldalain, napjainkban pedig hetente többször is ír online felületein a témáról, hogy minél szélesebb körben segítse a tudatosabb életvitel kialakítását. A nőknek erre a folyamatra is óriási hatásuk van, hiszen vásárlói döntéseikkel kényszeríthetik a cégeket a környezettudatosabb gyártásra, csomagolásra, a fair trade kereskedelemre. A magazin főszerkesztője, Maróy Krisztina inspiráló nőkkel beszélget a témáról: jelen lesz Munkácsi Brigi blogger, a Nempazar alapítója, Ferencz Borbála divat- és ékszertervező, és Majoros Zita, a Printa márka alapító tervezője.

Maróy Krisztina

HFDA Academy a Magyar Divat & Design Ügynökség által létrehozott rendezvénysorozat, melynek célja a divat- és designipart érintő szakmai diskurzusok kezdeményezése meghívott előadók közreműködésével, interaktív kerekasztal-beszélgetések formájában. A mai nap során, 18 órától, a design DIALOG programsorozaton az idén 100 éves Bauhaus mozgalomnak a kortalan, tudományt és művészetet átívelő interdiszciplináris karakterét mutatják be a biomimikrin keresztül. Helyszín a Magyar Divat & Design Ügynökség (1126 Budapest, Istenhegyi út 18).