Amikor a növények táncra perdülnek – Koncertajánló

Egy új koncertsorozat indul február 7-én VIBROTANICA címmel a Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpontban. A sorozat megálmodója Jérôme Li-Thiao-Té (a.k.a. J3ZZ)  szülőhelye, a Réunion-sziget iránti szeretetét és tiszteletét mutatja be. A VIBROTANICA egy számos érzéket megmozgató, audiovizuális élmény amely a zene és a természet ötvözetét kívánja bemutatni.

A Réunion-sziget természeti adottságai mellett számos ősi tradícióval rendelkezik, melyek inspirálták az előadó művészi kísérletezéseit. Az eseményen a nézőteret növények fogják közre, mely segít a közönségnek közelebb kerülni az előadás alapjául szolgáló helyszínhez, a művész szülőhelyéhez.

Jérôme Li Thiao Té előadását több hónapnyi kutatómunka előzte meg, melyben a növények mint hangzó létezők állnak a középpontban. A színpadi mű inspirációjául a természet elemeivel folytatott kommunikáció szolgál: az ember és a természet által létrejövő bio-akusztikus jelenség. A különböző művészi nyelvek – improvizáció, élőzene, tánc és vizualitás – együttes jelenléte minden alkalommal egyedi előadást hoz létre.

A projekt neve, a Vibrotanica is erre utal: a szójáték két angol szó, a Vibration, vagyis rezgés, illetve a Botanica, avagy botanika szó összevonásából áll.

A növények érző receptorok, nagy antennák, melyek érzékelik a környezet változásait. Az előadáson a növények a közönség által szólalnak meg: az emberek jelenléte, mozgása miatt a növények frekvenciái folyamatos változásban vannak.

A közönség tagjai részesei lehetnek a performansznak: mozgásukkal részt vehetnek az alkotói folyamatban, melyben létrejön a növények által megszólaló, hangzó mű.

Az esemény lehetőséget kínál egy érzéki, mindig változásban lévő öko-élmény megtapasztalására, melynek középpontjában az ember és a természet folyamatos dialógusa áll.

Színpadon:
Grecsó Zoltán & Bujdosó Anna – táncosok
Sly Juhas – dobok
Jerome Li-Thiao-Té /J3ZZ – elektronika, látvány, hegedű, növények

További alkalmak:
április 3.
augusztus 26.
(vendégművészek bejelentése hamarosan)

Jegyek kaphatók a lovasut.jegy.hu oldalon, a MOMkult jegypénztárában és a koncert előtt a helyszínen.

Még több infó a projektről:

FB ESEMÉNY

FB OLDAL

WEBOLDAL

INSTAGRAM