FABRICIUS GÁBOR: MÁS BOLYGÓ Kerekasztal-beszélgetés, filmvetítés és party

December 10-én, este 8 órától MÁS Bolygó kerekasztal-beszélgetést szerveznek a Fogas házban és Lieblingben. Téma:  a kilencvenes évek party kultúrájáról és a rendszerváltás utáni kezdetekről. A beszélgetés résztvevői: Fabricius Gábor, Kömlődi Ferenc, L. Laki László (Cinetrip),Barotányi Zoltán (DJ Minek), Papp László (NVC) és Csete Manek Gábor. A beszélgetés után a Techno: Az egyén diadala és a Partik népe c. dokumentumfilmek vetítésére kerül sor, és egy hajnalig tartó tripre a korszak szellemében!

A kilencvenes években sokan utaztak Más bolygókra. A korábban Keleten ismeretlen acid és techno, valamint a Nyugatról érkező elektronikus zene egy generációt ragadott magával. A berlini fal leomlása után Kelet-Európát elárasztotta a Nyugat, az underground, amelyból többek között a Tilos az Á, a Tilos Rádió, az FMK klub acid partijai, X-lab partik a Tituszékkal, Hyperspace, a Kopaszi gát nedves hajnali ciripelése, a Cinetrip, a Fáklya klub teknós ütései vagy a kultikus Frankhegyi partik is kinőttek.

Wunder, Fabricius Gábor Más bolygó című regényének főhőse pedig mindenzt végignézte, miközben azon gondolkodott, hogy vajon képesek leszünk-e valaha Nyugatiak lenni, itt Kelet-Európában.

Kelet-Európa regénye, amely Nyugattá akart válni – Más bolygó, Fabricius Gábor from Otherside Stories on Vimeo.

A Más bolygó című regény egy road trip, melyben a napfényes, csillogó, szabad európai táj besötétedik, és vészjósló homály borítja be Budapestet és Kelet-Európát. Nincsenek célok, csak az út a fontos, Nyugatra, múltba, jövőbe.

20:00 : Filmvetítés a Fogasházban

21:45 : Kerekasztal-beszélgetés a Lieblingben (résztvevők: Fabricius Gábor, Kömlődi Ferenc, L. Laki László (Cinetrip), Barotányi Zoltán (DJ Minek) és Csete Manek Gábor)

23:15 :  PARTY: DJ Minek, DJ Lejön

FOGAS HÁZ: Palotai, Bernáthy Zsiga (live), Titusz, Infragandhi, Cyborg Templar, Dork

KERT: Beat On The Brat DJ’s, Soulcure

FACEBOOK EVENT

Fabricius Gábor első regénye egy illúzió- és identitásvesztett nemzedék szakadatlan útkereséséről szól. A Más bolygó októberben jelenik meg az Európa Könyvkiadó gondozásában, melynek igazgatója, a József Attila-díjas műfordító, esszéista M. Nagy Miklós így ajánlja a kötetet:A Más bolygó az utazás regénye – párhuzamos roadmovie, amelyben valahol mélyen még ott dobog Kerouac szíve. A Más bolygó cinikus és kegyetlen regény: mintha egy magyar Bret Easton Ellis írta volna, ha Ellis lehetne magyar…”

fabricius_mas_bolygo_sajto