Unokáink is főzni fogják! Interjú Galambos Dorinával és Péterfi-Nagy Évivel

Manapság itthon is egyre nagyobb teret kap a gasztronómia. Sokan, legyen szó akár baráti társaságokról, megtalálták a főzésben azt, hogy milyen örömteli érzés is együtt lenni, nevetni, jót főzni. Galambos Dorina és Péterfi-Nagy Évi gasztro videóblogja az UFFBLOG is a barátságukból született, aminek minden egyes kis apró részletét ők találták ki. A csajok szívvel-lélekkel főznek egy csipetnyi humor társaságában. Ismerjétek meg őket, hogy miként és miért született meg közös gyerekük az UFFBLOG.hu.

Örömmel számolok be arról, hogy jövőhéttől minden szerdán nálunk is megnézhetitek és olvashatjátok, hogy mit főztek ki az UFF-os lányok!

Hova és mikorra vezethető vissza a barátságotok?

Dorina: Évi férjével (Péterfi Attila) egy zenekarba kerültem, és egy próba után nagyon megéheztünk. Mondtam, hogy menjünk haza hozzánk, és összeütök valamit. Végül  ebből egy spontán házibuli kerekedett, ahová Évi is eljött, és segített nekem a főzésben, mert ő is nagyon szeret tenni-venni a konyhában.

Évi: Dorinával egyébként már ez előtt is találkoztunk, ugyanis riporterként forgattam már vele, de alapvetően erre az estére vezethető vissza a barátságunk, amikor is reggel 5-ig beszélgettünk. Nagyon megkedveltem őt, és egyébként is kerestem egy squash partner, és Dorina nyitott volt rá. Így kezdődött a barátságunk.

Mikor indult a blog?

Évi:  Minden házibulira mi készítettük az ételeket, ezért gondoltuk nyilvánossá tesszük a főzéseinket. Az oldal maga októberben indult el, és decemberben már a Fehárvár Tv adta a műsorainkat. Ati basszusgitáros létére bevállalta az operatőri és vágó munkát, Barna a hangot készíti a videókhoz. Szóval ez tényleg négyőnk összehangolt munkája. Az öcsém, Nagy Norbert pedig a honlapért felelős.

Miben rejlik az, hogy kezdőknek szól a blogotok?

Dorina: Sokan úgy állnak hozzá, hogy “Ohh ez nagyon bonyolult…” Pedig ha tudnák, hogy mekkora öröm az, amikor a barátod vagy a haverjaid elé lerakod, amit készítettél, és ők boldogan megeszik azt.  Példát szeretnénk mutatni, hogy ebben a rohanó világban álljunk meg egy kicsit, és találkozzunk, együnk együtt, és ne csak pötyögjünk a mobilunkon.

Évi: Igazából bíztatni szeretnénk az embereket, hogy süssenek-főzzenek, és nem megtanítani, hiszen ezerféle recept létezik egy-egy ételre. Mi csak a főzés élvezetét szeretnénk átadni, hiszen nem kell mesterszakácsnak lenni, hogy valami nagyszerűt tegyünk az asztalra.

Akkor a “kezdő”  abban is rejlik, hogy egyszerű ételeket készítetek el?

Dorina: Igen, alapvetően egyszerűen, gyorsan elkészíthető ételekről van szó, amelyeket könnyen és olcsón beszerezhető alapanyagokból el lehet készíteni. Nyitottak vagyunk mindenre, legyen szó vega, olasz vagy akár francia ételekről, de többnyire a hagyományokra építünk.

uffblog.hu

Nevet ki találta ki?

Évi:Egy közös borozgatós este alkalmával született meg a név. Álltunk a konyhában és mondtam, hogy valami hagyományos kéne, mint például Unokiáink is látni fogják. Barnabás egyből rávágta, hogy Unokiáink is főzni fogják. Így lett ez a blogunk neve, és ennek rövidítése  az UFF.

Mi az, amiben mások vagytok mint a többi gasztro blog?

Dorina: Az első és legfontosabb, hogy videó blogról beszélünk. Aztán ott van az is, hogy ketten vagyunk és ettől pörgősebb lesz az adás. Sok információ elhangzik, a folyamatot végig lehet követni. A kezdők mellett, arra is jó a blog, hogy ötletet adjunk a főzni tudóknak, hogy mi legyen az ebéd vagy a vacsora. Vagy éppen a számára ismert recept egy másik alternatíváját mutatjuk meg. Ezekért a dolgokért tartjuk fontosnak, hogy végig követhető legyen a folyamat ne csak írásban.

Évi: A titkunk az lehet, hogy egyébként is barátok vagyunk  és érezhető a köztünk lévő harmónia, mivel sok időt töltünk együtt a konyhán kívül is. Ez sokat segít abban, hogy közös üzenetünket átadjuk . Az egész a barátságunkból és a főzés szeretetéből alakult ki.

Ki a célközönség?

Évi: A 15-35 éves lányok, fiúk egyaránt. Úgy gondoljuk a fiúknak is meg kell tanulni főzni, hiszen egy lánynak nagyon jól tud esni például egy Valentin-napi vacsora. Az idősebb korosztály is néz és olvas minket. Ők azért, mert vannak olyan  modernebbnek számító ételek, amiket még nem készítettek el(pl: libamáj pástétom, hagymalekvár…), és nagyon érdekli őket. Igazán színes és vegyes a nézőtáborunk.

Hol főztök?

Dorina: Általában nálunk, de volt arra is példa, hogy elmentünk a sztárvendéghez és nála főztünk. Mivel ez tényleg egy mindennapi életben használt konyha, ezért emberközeli. Van úgy, hogy nem találok valamit vagy egyáltalán nincs olyan eszköz ami kéne de találunk helyette mást.  Például egyszer a stampedlis pohár szolgált pogácsaszaggatóként. Ez az életben, és a forgatások alatt is előfordul.

Vendégeket mikor és mi alapján hívtok?

Évi:Az ismeretségi körből, de most már ismeretlenül is szívesen jönnek. Havonta egyszer van meghívott sztárvendégünk. Van olyan, aki nem tud főzni, neki elkészítjük a kedvencét, hogy majd ő is megtudja csinálni, de a többség elég otthonosan mozog a konyhában.

uffblog galambos dorina péterfi nagy évi papp szabi

Milyen visszajelzéseket kaptatok?

Dorina: Nagyon jókat, az én személyes kedvencem, amikor Londonból kaptunk egy levelet. Egy családnál élt, és mindig kérték, hogy főzzön gulyáslevest, ha már magyar. Rátalált a videónkra, és elkészítette, mindenkinek nagyon ízlett. Azt írta, további ötleteket gyűjt majd tőlünk.  Romániában és Szlovákiában élő magyaroktól sok levelet és kedves szavakat kapunk. Persze itthonról is, akár kéréseket is, hogy miket készítsünk el a blogban.

Évi:A legnagyobb elismerés számomra az volt, amikor volt tanáraim, akik elismert televíziós szakemberek, felhívtak vagy írtak e-mailt, hogy gratuláljanak. Persze a nézőknek kell, hogy tetszen, de akkor is nagyon jól esett.

Dorina te énekes előadóművész vagy, Évi te pedig szerkesztő-riporter. Mindkettőtök munkája sok elfoglaltsággal jár. Mikor van időtök felvenni az anyagokat? 

Évi: Nincs fix nap, minden héten egyeztetünk, hogy hárman ráérjünk. (Dorina, Ati, és én) Az is jó ebben az egészben, hogy nem olyan feszített tempó. Általában délután kezdünk neki, ami akár belenyúlik az estébe is, és mindig jól szórakozunk közben, illetve utána együtt megvacsorázunk.

Hogyan jellemeznétek egymást?

Dorina:Évi összeszedett, én pedig mindig bolondozok.

Évi:. Azt szoktam mondani, hogy Dorina nélkül unalmas lenne az adás, nélkülem pedig nem készülne el.:-)

Hol lehet veletek majd találkozni az elkövetkezendő időszakban?

Évi: Június 8-án déltől kettőig a Kikánál leszünk, ahol grillezni fogunk, és először élőben Dorina elénekli az UFF-dalt is.

Dorina: Ezt még soha nem adtuk elő, de nagyon várjuk. Az élő főzések mindig nagyon izgalmasak, jó az emberekkel személyesen is találkozni.

Nyaralást terveztek?

Dorina:  Inkább fesztiválokra megyünk az idén is, koncertekre, és reméljük még több élő főzőshowra kapunk majd meghívást.

Weboldal
Facebook


uffblog

uffblog gasztro

uffblog kiss gergő galambos dorina péterfi nagy évi

uffblog sipos peti galambos dorina péterfi nagy évi