17. ARC kiállítás az Ötvenhatosok terén

A már ikonikusnak mondható, az őszi Budapest arculatához hagyományosan kapcsolódó kiállítás újra látható az Ötvenhatosok terén szeptember 8-24. között. A „Vigyázat, civilek!” című kiállítás uralja bő két hétig a teret. Az idei téma is sok pályázót sarkalt gondolkodásra, alkotásra, önkifejezésre. Mindenki érintett, mindenkinek van véleménye, a téma mi magunk vagyunk.

Vigyázat, civilek! Ezzel az ajánlott témával szólította meg az ARC pályázóit.

A 17. alkalommal megrendezésre kerülő kiállítás alkotásai bemutatják, milyen gondolatok születtek a pályázati kiírásban felvetett témára. A felkínált főtémán kívül idén is bármilyen szabadon választott ötlettel, elképzeléssel lehetett pályázni.

Heltai Ákos Pipa vagyok

Az ARC nem szimplán egy köztéri kiállítás, hanem egy olyan képkulturális – már komoly hagyománnyal is rendelkező – esemény, ahol a vizualitás közérthető eszközeivel nyilvánulhat meg bárki, szabadon. A pályázók, a látogatók és a szimpatizánsok valójában egy közösséget alkotnak. Kiállnak civil ügyek, a szólás szabadsága, az átlátható pályázati rendszer, a nyilvános térben történő, egyoldalúságtól és belterjességtől mentes, mindenki számára elérhető kulturális tartalom mellett.

Az ARC továbbra is az a hely, ahol senkinek sem kell elvárásoknak megfelelnie. Sőt, az alkalmi összetételű, különböző diszciplínák képviselőiből álló zsűri épp azt díjazta, ha valaki képes szabadon engedni gondolatait és azokat képi formába öntve megosztani másokkal! Épp ezért az óriásplakát méretűre nagyított álmok, rémálmok, beszólások és vallomások sem unalmasak, szájbarágósak vagy konformisták.

A zsűri által legjobbnak ítélt alkotásokért járó díjak 2017. szeptember 8-án a sajtó jelenlétében tartott megnyitón kerülnek átadásra.

Glázer Attila “Engedély nélkül”

A legjobb alkotásnak járó díjat című tervéért. A második helyezett Pásztor Dániel, „Az értékes vödör” című alkotása lett. Harmadik helyezést ért el Gollowitzer Szabina: “… ments meg Uram minket!” című plakátjával. A legkedélyborzolóbb alkotás díját, a Borz díjat pedig Nagy-Balogh Györgyi érdemelte ki munkájával, melynek címe „Zászlónk”.