BKF MozgóképEST a Toldi Moziban

Ma este a Toldi moziban MozgóképESTet tartanak a BKF szervezésében. Az iskola Mozgóképművész mesterszakán kisjátékfilmeket, dokumentumfilmeket, televíziós műsorokat, animációs filmeket, reklámfilmeket, experimentális alkotásokat készítettek. Ma este az érdeklődők ezekből láthatnak válogatást. 

 2015. január 19. hétfő, 17.00 – 24.00

Toldi Mozi, Budapest 1054, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.

MozgóképEST program:

• 19:00-20:00: Toldi-klub – a szakirányok vezetői (M. Tóth Éva, Salamon András, Miklós Mari, Born Ádám) bemutatják saját specializációjukat

• 20:00-22:00: BEST OF MOZGÓKÉPMŰVÉSZ ’12-14 – válogatás vetítés az osztály két év alatt készített legjobb vizsga- és diplomafilmjeiből (a bemutatott filmek és részletes információk alul)

• 22:00: Toldi-klub – RICSÁRDGÍR és EDISON koncert

A program nyilvános és ingyenes, beengedés érkezési sorrendben.

 

BEST OF MOZGÓKÉPMŰVÉSZ ’12-14 programban vetített filmek:

Deni (Szekeres Norbert, kisjátékfilm, 0:11:39)

Egy elveszett, fiatal, húszas éveiben járó srácról, Deniről szól a film, akiről megtudjuk,hogyan változott meg gyökeresen az élete egyik napról a másikra, hogyan került pszichoterápiás csoportkezelésre és akitől megtanuljuk, milyen lépésekben győzzük le a kínzó szerelem érzését egy hosszú kapcsolat befejeztével.

BKF_MozgokepEST_sajto9

Multiball Love Story (Császár Krisztina, animáció, 0:02:01) Szerelem első látásra, ami szemlátomást sodor a végzeted felé, egy rövid ám annál tartalmasabb utazás mely végül felnyitja a szemedet.

Parafrázis (Kemény Eszter, kisjátékfilm, 0:07:20)
Egy férfi érkezik a gyönyörű barokk épületbe, melynek folyosóit járva a női szeszélyről, gonoszságról töpreng. Monológjának tárgyát keresi, aki híres festményeket megidézve jelenik meg.

Telep (Márton Dániel, kisjátékfilm, 0:27:30)
A történet egy sötét lakótelepen játszódik, ahol egymást érik a különös, hátborzongató események. Mindenkinek van vaj a füle mögött, senki sem ártatlan.

Ricsárdgír – Én dalom (Márton Dániel, videoklip, 0:03:47)
Az Éndalom a  Ricsárdgír zenekar harmadik videoklipje, amelyben Alma átveszi az irányítást és megnyeri a háborút.

Kimenő (Tóth Gergely, kisjátékfilm, 0:33:00)
Egy rendőrőrsön kihallgatás zajlik. A tiszt formális kérdései mögött bántó cinizmus bujkál. Az intézetis lány bűnrészessége saját tragédiájában valóban evidencia? Miért nem érkezett vissza időben a vonatállomásra miután meglátogatta édesanyját? Hol töltötte az éjszakát? És legfőképp, miért talált rá egy járőr hajnalban bekábultan, miközben meztelenül tántorgott az utcán. Feltárul a történet, melyet az egyre ítélkezőbb és perverzebb rendőrségi kihallgatás taglal, illetve keretez.

Nagy utazás (Bálint Szilárd, animáció, 0:04:11)
Sosem könnyű eldönteni, hova menjen az ember nyaralni. Különösen, ha váratlan útitársak is akadnak.

Zserbó (Kemény Eszter, kisjátékfilm, 0:16:35)
A nem túl távoli jövőben játszódik a történet Budapesten. Az utcák üresek, az üzletek sorba zárnak be és költöznek nyugatabbra, a társadalomból hiányoznak a fiatalok, elkerülhetetlen a város leépülése. Ebben a környezetben próbál érvényesülni Ricsi, aki utolsó fiatalként maradt az országban.

Purgatórium (Tasi Tibor, kisjátékfilm, 0:23:55)
Egy bosszúszomjas ázsiai fiú alászállása az alvilág bugyraiba, hogy kimenthesse egyik szerettét az illegális prostitúció karmai közül. A Purgatórium a dél-koreai Park Chan-wook bosszúfilmjei előtt tiszteleg, nem kis fába vágva ezzel a fejszét.

Rucomil (Szekeres Norbert, kisjátékfilm, 0:24:00)

Egy külvárosi elmegyógyintézetbe a minisztérium által kiküldött szakértő (Koltai Róbert) érkezik, hogy felmérje a betegek elmeállapotát. A főorvos (Pindroch Csaba) és jó barátja Sanyi (Elek Ferenc) az ápoló egy tervet eszelnek ki annak érdekében, hogy megmentsék az intézményt a bezárástól. A tervük jól működik, amíg két beteg véletlen folytán keresztül nem húzza a számításaikat.

BKF_MozgokepEST_sajto15