IDÉN ELŐSZÖR, ÚJ HELYSZÍNEN JELENIK MEG AZ ARC KIÁLLÍTÁS

Bár a szervezők nem kaptak lehetőséget arra, hogy a 17 éves hagyományt folytatva továbbra is a LIGET legyen a befogadó helyszíne a kiállításnak – a zuglói önkormányzatnak köszönhetően –, Zuglóban maradt az ARC. Az Örs vezér terétől 300 méterre található füves sétányon lesz megtekinthető az idei tárlat. Szeptember 21-étől október 7-ig, az Örs vezér útján, a Budapesti Metropolitan Egyetem mögötti utcában várnak mindenkit szeretettel.

Mivel az idei bemutató lakóövezetben található, ezért a képek csak 23:30-ig lesznek megvilágítva. A szervezők arra kérnek minden látogatót, hogy ügyeljenek a környéken élők nyugalmára, és közösségi közlekedéssel keressék fel a kiállítást. A 18. ARC kiállítás a város más részeiről a 2-es metróval és az Örs vezér teréről könnyen megközelíthető.

PÁLYÁZAT ÉS KIÁLLÍTÁS

A 18. ARC kiállítás – mint az eddigiek mindig – egy bárki számára nyitott, jeligés pályázat eredménye. Alább egy részlet az idei pályázati kiírásból:

„… Nézz körül! Mit látsz? Leveszed a hamisat? Vágod az illúziót? Kiszúrod a hazugságot? Érdekel az igazság? A valódit szereted, vagy az igazit? A láthatót, vagy az őszintét? A dizájnt, vagy a szívből jövőt? A művit, vagy a zsigerit? Like vagy love? Ha keresed az igazságot, és nem elégszel meg a látszattal, ha érdekel, hogy mi mozgatja a világot, és nem elég, hogy tudod, hogy mozog, ha nem elég a fake, és be- világítanál minden sötét sarokba, ha érdekel az igazság felfedezése, és van mondanivalód arról, hogy mi az, ami hamis és mi az, ami nem, nevezz be az idei ARC pályázatra, ötletelj és unfake-elj! Mutassuk meg együtt, hogy jobb szembenézni az igazsággal, mint hájdolni vagy kikövetni! Gyere és képezd le a valóságot szabadon! …”

ZSŰRI ÉS DÍJAZOTTAK

Idén sem egyetlen ember gondolatai vezették a kiállítás képeinek kiválasztását. A közel ezer pályamunka sorsáról, a több mint egy tucat bírálóból álló zsűri döntött. Az idei zsűri teljes névsora:

A zsűri által legjobbnak ítélt alkotásokért járó díjak 2018. szeptember 21-én, a sajtónyílvános díjátadón kerültek átadásra.

A legjobb alkotásnak járó díjat Béky Patrik és Tóth Dániel, „Demagógia” című közös alkotása kapta. Második helyezett Partigianna, „Verseny” című képe lett. Harmadik helyezést ért el Sulyok Ábel, „Rejtsd el a fájdalmad!” című munkájával. A legkedélyborzolóbb alkotás díját, a Borz díjat pedig Vajda Gyula, „A Stróman” című műve kapta.

Béky Patrik és Tóth Dániel, „Demagógia”
Vajda Gyula, „A Stróman”
Partigianna, „Verseny”

 

elérhetőség